dinsdag 30 september 2014

Arnhem centrum

Zondagmiddag was er in Arnhem de WK Living Statues en ik ben dus weer in Arnhem aan de wandel geweest. Samen met mijn 'maatje' Ibo zijn we op een langzame manier door het centrum heen gelopen.
Het was prachtig weer, aangename temperatuur van 21 graden en een zon die door de sluierbewolking heen scheen. Ideaal weer voor alle deelnemers die van 13.00 - 17.00 uur als een levend standbeeld in en rond het centrum staan.
Er was veel volk op de been en Ibo en ik besloten om als eerste naar de Rijnkade te lopen en zo een beetje de ergste drukte te ontlopen. We zagen al vrij snel de eerste standbeelden en het was steeds een eindje lopen, weer stilstaan bij een standbeeld, foto maken en dan weer een eindje verder lopen.
In totaal zijn we 3 uur en 3 kwartier in het centrum geweest, onderweg 2x een korte rustpauze genomen en 2x met 'een bekende' staan praten.

 Toen het bijna 17.00 uur was, mochten de deelnemers ophouden en naar de Eusebius Kerk gaan. Dus het laatste stuk zagen we steeds meer deelnemers die er mee stopten toen wij langs kwamen. Erg jammer.
Vanaf het marktplein bij de Eusebius Kerk werd er nog een parade gehouden van alle deelnemers bij elkaar en daarna zou de uitslag bekend gemaakt worden.
Hier hebben Ibo en ik niet opgewacht; we zouden `s avonds op de TV, bij Omroep Gelderland de samenvatting gaan kijken en dan de uitslag wel horen. Op de TV zag ik dat we een behoorlijk aantal deelnemers niet hadden gezien.

Hieronder de winnaars:

1e prijs bij de Kids: Crazy geisha`s




1e prijs bij de Amateurs: Spoedlevering




3e prijs Profs: Armchair (uit Israƫl)



2e prijs Profs: I wood be a statue (uit Belgiƫ)



1e prijs Profs: De verwondering (uit Nederland, provincie Gelderland)





Geen opmerkingen: