zondag 14 september 2014

Boswandeling in Arnhem

Vanmiddag ging ik voor iemand in Arnhem de hond uitlaten. Ik ken de bazin en de hond van de wijk waarin ik gewoond heb. (Geitenkamp) Bincky is een kruising flatcoated retriever en ik heb hem al vaker uitgelaten. Dit was de eerste keer na mijn verhuizing dat ik alleen met hem ging wandelen.
We zijn naar 'het herriebos' gegaan en hier kon ik Bincky los laten lopen. Ik noem dit bos zo omdat het naast de snelweg A12 ligt en aan de andere kant van dit bos hoor je de autogeluiden van de Schelmseweg.
Net voordat ik met Bincky het bos inliep, kreeg ik het toch wel even moeilijk, het werd me wederom duidelijk dat ik Benni toch wel mis. Maar goed, toen ik eenmaal in het bos was, ging het qua emoties wel weer beter.

Bincky is een makkelijke hond om uit te laten en ik kan hem gewoon los laten lopen. Op het moment dat er een kruising van wandelpaden is, wacht Bincky op mij en laat mij de richting bepalen.
Ook vanmiddag zag ik weer paddenstoelen staan en als ik deze wilde fotograferen, zei ik tegen Bincky dat hij moest wachten. Dit deed hij keurig; gelukkig had ik hondenkoekjes bij mij zodat ik hem een aantal keren kon belonen met een koekje. Onderweg rolde Bincky een aantal keren over de grond heen en ik heb geprobeerd om hem dan te fotograferen; helaas lukte het mij niet.

Omdat het zo goed ging, ben ik ook nog het kleine bos ingegaan. Dit is het bos wat voor een deel grenst aan de nieuwbouwwijk van de gemeente Rozendaal en de andere kant grenst ook aan de A12.
Ik was onderhand al ruim een uur aan de wandel en ik ben bovenaan het wandelpad, bij de roestbruine metalen kunstwerken, op een betonnen zuil gaan zitten. Bincky bleef ook nu weer netjes bij mij in de buurt en begon op een gegeven moment om een koekje te schooien door met zijn neus tegen mijn jaszak aan te schuren. Na een kwartier rust zijn we weer verder gegaan en ik zag dat er in het bos, dat vlak achter de ronde piramide ligt, behoorlijk wat bomen gekapt werden.

In dit stuk bos werd Bincky belaagd door 2 zeer grote honden die zich erg dominant gedroegen. De reu die iets groter was dan Bincky begon meteen op Bincky te rijden en de andere hond, een Deense dog, teefje, stond Bincky te besnuffelen op een dominante wijze. Op een gegeven ogenblik had Bincky er genoeg van en blafte hij van zich af zodat de reu eindelijk ophield met zijn rijgedrag. Toen pas riep de eigenaar zijn 2 honden terug en verdwenen de honden weer.
Hierna ben ik nog helemaal naar de andere kant van het bos gelopen en via het voormalige voetbalveld en langs de voormalige tennisbaan gelopen. Deze grondgebieden liggen al jaren 'braak'.
Langs de kant van de A12 ben ik weer naar de uitgang gelopen.
In totaal ben ik bijna 2½ uur aan de wandel geweest; hoewel het niet de hele tijd zonnig was, was het wel droog en aangenaam warm.

Hieronder Bincky die net weer klaar was met het 'rollen'






Geen opmerkingen: