maandag 27 oktober 2014

Openlucht museum

Gisterenmiddag zijn Ibo en ik naar het Nederlands Openlucht Museum geweest. Het was de laatste dag van dit jaar dat het geopend was en we hadden nog een entreevoucher die opgemaakt moest worden. 
Het was wederom een prachtige zonnige zondag met een aangename temperatuur. Er waren veel gezinnen met kinderen in het park, mede doordat het tevens de laatste dag van de herfstvakantie was. Het museum ligt in een bosrijk gebied en men kan hier heerlijk wandelen, wat wij ook grotendeels gedaan hebben. De meeste bomen zaten nog steeds goed in het blad en hadden nog groene bladeren.Toch waren er ook al veel bomen begonnen met de verkleuring van de bladeren.Tijdens de wandeling van onderdeel naar onderdeel liepen we steeds over bospaden onder de bomen door en natuurlijk stonden ook hier paddenstoelen. Voor mij was het dus extra leuk.

Door het hele gebied loopt een tramspoor en er zijn 4 verschillende trammetjes actief. We zijn 2 keer met de tram rondgereden, waarvan de 2e keer een bijzondere gelegenheid was. Deze tram heeft vroeger in Arnhem rondgereden en is aan de hand van oud archiefmateriaal en oude foto`s helemaal opnieuw gebouwd. (zie witte tram op de foto)
Deze tram werd net voor sluitingstijd als extra tram ingezet omdat er iemand van de vrijwilligers op deze zondag voor het laatst werkte. Zij was 75 jaar geworden en mocht daarom niet meer op de tram rijden. Als afscheid kreeg zij een ererondje met deze vernieuwde tram; heel toevallig kwamen Ibo en ik er net aan lopen en we besloten om mee te gaan met deze bijzondere tram.

Hieronder een paar foto`s van het Openlucht museum en een paar foto`s die met de camera van Ibo gemaakt zijn. (Maya in actie)














Geen opmerkingen: